zariadenie luxusnej ambulancie, zubna ambulancia interier
Moderná zubná ambulancia
Rekonštrukcia 2 izbového bytu, moderna kuchyna
Rekonštrukcia 2 izbového bytu
jedálensky stol v obyvacke
Betónový šarm: Elegantná rekonštrukcia obývacej izby
luxusna moderna kuchyna, dokonaly interier
Luxusný interiér s vysokým stropom
3 izbový byt I rekonštrukcia
vstupna čast rodinneho domu
Átriový dom 1979 I rekonštrukcia

Kontakt

Jesenné dekorácie 2023: Top 5 trendov pre váš domov

Útulné domáce jesenné dekorácie s teplým čajom a vlnená deka.

S príchodom jesene meníme atmosféru okolo nás. Stromčeky menia svoje lístie na zlaté a hnedé tóny, a my často hľadáme zmeny v našich domovoch. Jesenné dekorácie pridajú hrejivosť a útulnosť do nášho bývania. Ale aké trendy dominujú tento rok a ktoré dekorácie nám skutočne padnú k srdcu?

jesenné dekoracie
Image by pvproductions on Freepik
1. Prírodné materiály

Jeseň je obdobím, kedy sa príroda prezentuje v plnej kráse. Pri výbere dekorácií sa tento rok prikloníme k prírodným materiálom. Drevo, vlna, ale aj sušené kvety či vetvičky sú skvelou voľbou pre každý interiér.

2. Hrejivé farby

Keď hovoríme o jesenných dekoráciách, nesmieme zabudnúť na hrejivé farby. Tento rok sú obzvlášť populárne tóny hnedej, zlatej, oranžovej, ale aj tmavá zelená a vínová.

3. Jesenné dekorácie s motívom zvierat

Jesenný čas je spojený s odlietavaním vtákov do teplých krajín, čo sa odzrkadľuje aj v dekoráciách. Nezabudnite na dekoratívne doplnky s motívom zvierat, najmä tých, ktoré sú typické pre túto sezónu, ako sú jelene, sovy alebo vrany, a to hlavne na textíliach ako sú obliečky, vankúše alebo deky.

4. Retro návraty

Módne trendy sa neustále menia, ale retro je niečo, čo sa vždy vráti. Vintage kúsky, staré lampy a hodiny sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú vytvoriť jedinečný jesenný interiér.

5. Svietniky a sviečky

Skracujúce sa dni nás nútia hľadať viac svetla. Svietniky a sviečky sú nielen praktickým, ale aj dekoratívnym riešením. Vyberte si aromatické sviečky s vôňou škorice, jablka alebo tekvíc, aby ste vytvorili dokonalú jesennú atmosféru.

Ako vidíte, tento rok je plný rôznorodých trendov a dekorácií, ktoré vám umožnia vytvoriť si útulné jesenné prostredie podľa vašich predstáv. Stačí si len vybrať, ktorý štýl vám najviac vyhovuje a nechať fantázii voľný priebeh. A s týmito jesennými dekoráciami a trendmi bude váš domov skutočne oslnivý!

Jesenné dekorácie

Image by pvproductions on Freepik

Aké kvety alebo vetvičky zvoliť pre jesenné dekorácie?

Jeseň vyniká bohatými a teplými farbami, ktoré nájdete aj v kvetoch a vetvičkách, ideálnych pre túto sezónu. Ak si chcete vo svojom dome alebo na záhrade vytvoriť autentickú jesennú atmosféru, pozrite sa na tieto obľúbené kvety a vetvičky pre jesenné dekorácie:

Kvety
  • Chryzantéma – táto kvetina je typická svojimi zlatými a oranžovými tónmi a je jedným z najpopulárnejších kvetov tohto obdobia
  • Astry – s ich rôznymi odtieňmi fialovej, ružovej a bielej farby pripomínajú koniec leta a blížiaci sa príchod jesene
  • Šalvia – svojou tmavofialovou a modrou farbou dodáva kontrast k teplým jesenným odtieňom
  • Slnečnica – kým väčšina slnečníc kvitne v lete, niektoré z odrôd kvitnú až do neskorého septembra a dokonca aj do októbra
  • Tekvicové kvety – ich jemné, zlaté kvety sú často prehliadané, no v kombinácii s tekvicami môžu vytvoriť nádhernú jesennú dekoráciu
Vetvičky a iné prírodné prvky
  • Orech – vetvičky s nedorastenými orechmi alebo lístkami sú ideálnym doplnkom pre dekorácie
  • Bukvice – ich typické hnedé plody sú často používané v rôznych jesenných dekoráciách
  • Duby – žalude môžu byť použité ako jednoduché, no veľmi vkusné dekoratívne prvky
  • Vetvičky s červenými plodmi – napríklad kalina, rakytník alebo červená baza sú ideálne pre pridanie kontrastu a farebnosti k dekorácii

Tieto kvetiny a vetvičky môžete kombinovať s inými prírodnými prvkami, ako sú sušené listy, tekvice, kukuričné klasy alebo dokonca slamenné baličky, aby ste vytvorili útulnú a prírodnú jesennú atmosféru.

Môžete siahnúť aj po hotových jesenných venčekoch, ktoré môžete umiestniť na vstupné dvere alebo vás môžu vítať vo vstupnej časti vášho domova.

Ak máte radi minimalizmus a hľadáte inšpirácie ako si na jeseň ozdobiť interiér prečítajte si

Jesenné dekorácie vhodné do minimalistického interiéru

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *