zariadenie luxusnej ambulancie, zubna ambulancia interier
Moderná zubná ambulancia
Rekonštrukcia 2 izbového bytu, moderna kuchyna
Rekonštrukcia 2 izbového bytu
jedálensky stol v obyvacke
Betónový šarm: Elegantná rekonštrukcia obývacej izby
luxusna moderna kuchyna, dokonaly interier
Luxusný interiér s vysokým stropom
3 izbový byt I rekonštrukcia
vstupna čast rodinneho domu
Átriový dom 1979 I rekonštrukcia

Kontakt

5 spôsobov, ako vytvoriť bohémsky štýl v interiéri

Neviazanosť, pohodlie, sloboda. To je bohémsky štýl života. Čo však bohémsky štýl v dizajne? Vďaka nemu môžete aj v interiéri jedinečným a kreatívnym spôsobom vyjadriť vašu osobnosť a životný štýl.

interiér v bohémskom štýle
Image By freepik
Čo je pre bohémsky štýl typické?

Exotické a zároveň estetické prvky, pestrý a živý interiér, neformálnosť a spontánnosť, zdôraznenie individuality a rozmanité doplnky. Veď bohémsky štýl inšpirovali rôzne kultúry. Vyžaduje si preto zmes farieb, vzorov, textúr i materiálov. Výsledkom budú živé a dynamické priestory, nekonvenčné nábytkové kúsky, starožitnosti a originálne doplnky.

Rozhodli ste sa aj vy zariadiť si interiér v bohémskom štýle? Máme pre vás niekoľko tipov.

1. Experimentujte s farbami

Kráľovská modrá, zelená, červená, oranžová a fialová. Všetky farby, ktoré dodávajú miestnosti energiu a vitalitu, patria do bohémskeho interiéru. Farby pokojne kombinujte, nebojte sa kontrastov. Nezabudnite však ani na neutrálne odtiene. Krémové, hnedé a šedé vyvážia výrazné farby a pridajú do interiéru potrebnú harmóniu.

2. Kombinujte rôzne vzory a textúry

Dodáte vášmu domovu zaujímavý vizuálny charakter. Vzory použite na záclonách, vankúšoch, prikrývkach, kobercoch, ale i na nábytku a na stenách. Môžete kombinovať rôzne. Dôležité je, aby sa navzájom dopĺňali a tvorili harmonický celok.

Interiér v bohémskom štýle
Image by benzoix on Freepik
3. Bohémsky štýl miluje textúry

Kreslo po babičke s kvetinovou potlačou alebo nábytok z blšieho trhu s tradičnými etnickými vzormi. Pokojne kombinujte jednotlivé bohémske kúsky, ale vždy myslíte na to, aby miestnosť nevyzerala príliš chaoticky.

Interiér v bohémskom štýle
Image By vecstock
4. Pridajte interiéru osobitný štýl

Miestnosť môžete oživiť umeleckými predmetmi, rôznymi obrazmi, zrkadlami alebo keramikou. Na pohovku patria vzorované vankúše a na zem koberec s etnickým vzorom v jasných farbách. Keramické vázy, misky a hrnčeky pridajú autenticitu. Stolové dekorácie vytvoria príjemné prostredie a fotografie na stenách vyjadria váš osobný vkus.

5. Použite nápadité svetlá a lampy

V bohémskom interiéri nesmie chýbať nápaditý luster s unikátnym dizajnom. Stáva sa centrálnym bodom miestnosti a pridáva jej šmrnc. Nezabudnite osvetliť aj jedálenský stôl alebo kuchynský ostrovček. Kombináciou rôznych veľkostí a tvarov lámp vytvoríte zaujímavý vizuálny efekt. Interiér doplňte aj lampami s originálnym vzorom na tienidlách, ktoré vytvoria na stenách a stropoch zaujímavé svetelné obrazce.

Stolová lampa v bohémskom štýle
Image by vecstock on Freepik
Stolová lampa v bohémskom štýle
Image By vecstock

Máte svoj domov zariadený v bohémskom štýle? Inšpirujme sa navzájom fotografiami tých najkrajších bohémskych interiérov.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *